Блоги

Tot ce trebuie să știți despre acneea chistică

Tot ce trebuie să știți despre acneea chistică

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

acneea chistică este un tip sever de acnee în care porii din piele devin blocate, ceea ce duce la infecție și inflamație.

Starea pielii afectează în principal fața, dar, de asemenea, afectează adesea trunchiul superior și brațele superioare.

acneea afectează cel mai adesea adolescenții și adulții tineri, cu aproximativ 80 la sută dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 11 și 30 de ani experimentarea acneei la un moment dat.

acneea chistică este cea mai severă formă și afectează mult mai puține persoane.

În 2009, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au constatat că acneea a fost motivul pentru care oamenii au dat pentru vizitarea unui dermatolog.

Fapte rapide pe acneea chistică

Iată câteva puncte cheie despre acneea chistică. Mai multe detalii și informații de susținere sunt în corpul acestui articol.

  • În timp ce acneea este foarte frecventă, acneea chistică este relativ neobișnuită și mai severă.
  • Principalii factori din spatele acneei chistice sunt modificările hormonale ale pubertății, dar poate apărea și la persoanele în vârstă.
  • Acneea chistică nu este cauzată de ciocolată, nuci sau alimente grase și nici de o igienă sau masturbare slabă.
  • Acneea chistică poate fi dureroasă, precum și tulburătoare emoțională din cauza efectelor sale asupra aspectului facial.

Tratamentul acneei severe, chistice, necesită ajutorul unui medic specialist și a unor măsuri de auto-îngrijire. Tratamentul medicamentos poate fi eficient la prevenirea chisturilor și cicatricii.

acnee ușoară sau moderată poate fi gestionată cu ajutorul unui medic. Cu toate acestea, acneea severă caracterizată de noduli și chisturi poate avea nevoie de trimitere la un specialist, deoarece ar putea lăsa cicatrici sau ar putea fi deja semne de cicatrizare. Acest lucru se datorează parțial deoarece principalele medicamente utilizate pentru tratarea acneei chistice sunt strict controlate.

Peroxid de benzoil

Peroxidul de benzoil este un tratament disponibil pentru persoanele cu acnee de orice severitate. Este, de asemenea, o opțiune de tratament pentru persoanele cu acnee severă care așteaptă tratament de specialitate.

Peroxidul de benzoil este disponibil direct de la farmacii de pe tejghea într -o serie de formulări care pot fi aplicate pielii. A fost un element principal în tratamentul acneei de peste 50 de ani și funcționează prin uciderea bacteriilor, în special Propionibacterium Acnes (P. acnes). Unele tratamente cu peroxid de benzoil sunt de asemenea disponibile pentru a fi achiziționate online.

De asemenea, se desparte de comedone. Acestea includ Whiteheads și Blackheads.

sunt disponibile formulări pe bază de apă și pe bază de alcool de peroxid de benzoil, iar forma cea mai potrivită depinde de tipul de piele. Preparatele pe bază de alcool au un efect de uscare, ceea ce face ca acestea să fie mai potrivite pentru persoanele cu piele grasă.

Produsele peroxid de benzoil, care includ lichide și bare de curățare, loțiuni, creme și geluri, sunt utilizate o dată sau de două ori pe zi. Cel mai frecvent efect secundar este iritația pielii. Alergiile nu apar în mod obișnuit.

Tratamentul medicamentos cu izotretinoină

izotretinoina este un medicament pe bază de rețetă pentru tratamentul acneei chistice, vândut sub o serie de nume de marcă în Statele Unite, inclusiv Absporic, Amnesteem, Claravis, Myorisan , și soț.

izotretinoina este un tratament foarte eficient, dar are efecte secundare semnificative și este periculos pentru un copil nenăscut. De obicei, este luată la o doză de 1 miligrame (mg) pentru fiecare kilogram de greutate corporală o dată pe zi timp de 16 până la 20 de săptămâni.

Pentru cazurile de acnee moderată, izotretinoina nu este recomandată până când nu a fost încercat un tratament standard cu antibiotice orale și să fie ineficient. Izotretinoina este, totuși, recomandată ca tratament de primă linie pentru acnee severă.

Efectele adverse potențiale asociate cu utilizarea izotretinoinei includ:

  • Ușcă și uscăciune genitală
  • buze Chapped
  • Dureri articulare
  • Daune hepatică
  • Niveluri de lipide ridicate

Isotretinoina este un medicament teratogen. Acest lucru înseamnă că luarea acesteia în timpul sarcinii la orice doză, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp, poate duce la deformări congenitale.

izotretinoina poate duce, de asemenea, la pierderea sarcinii sau a nașterii premature și poate provoca moartea nou -născutului.

Femeile care pot rămâne însărcinate sunt, prin urmare, necesare să utilizeze două metode de contracepție timp de 1 lună înainte, în timpul și cel puțin o lună după tratamentul cu izotretinoină.

Testarea pentru sarcină este, de asemenea, necesară înainte de a începe izotretinoina și apoi în fiecare lună până la 1 lună după oprirea medicamentului.

Condițiile pentru a fi prescrise medicamentul includ producerea a două teste negative de sarcină.

injecții de steroizi

Injectarea unui medicament corticosteroid numit Triamcinolona direct într -un chist poate ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea cicatricii. Acest tratament este realizat de un dermatolog.

pot exista efecte secundare localizate de scurtă durată după injecție.

Dermatologii pot oferi, de asemenea, incizia și drenarea anumitor chisturi mari, dar se recomandă cu tărie ca oamenii să nu încerce acest lucru singuri, deoarece probabil va agrava problema pielii și ar putea provoca cicatrici grave și o infecție mai profundă.

Pilulele de control al nașterii

Tratamentul pe termen lung al acneei la femei poate implica pilula de control al nașterii, care suprimă producția de sebum. Dacă este cazul, un medicament oral care conține estrogen și progesteron poate fi utilizat timp de 6 luni sau mai mult.

Un medicament numit Spironolactone poate fi, de asemenea, prescris cu pastila. Acesta este un steroid sintetic care inhibă androgenii.

simptome

acnee produce simptome familiare tuturor. Acneea chistică este și mai vizibilă, deoarece este cea mai severă formă și produce chisturi și noduli alături de papulele și pustulele inflamatorii. Acneea poate provoca, de asemenea, cicatrici vizibile.

Toate formele de acnee pot afecta stima de sine și starea de spirit, dar riscul de suferință psihologică este mai mare pentru acneea chistică, deoarece de obicei are un impact mai mare asupra apariției feței și afectează în mod disproporționat adulții tineri care pot fii mai sensibil din punct de vedere social.

Majoritatea persoanelor cu acnee nu prezintă de obicei simptome fizice, dar aspectul pielii poate provoca suferințe emoționale. Cu toate acestea, în acneea chistică, suferința poate fi mai mare, iar chisturile pot fi dureroase.

Importanța tratamentului este subliniată de riscul de cicatrici din acneea chistică pe termen lung. Acest lucru poate produce daune pe termen lung și permanente sub formă de:

  • gropi mici, profunde, cunoscute sub numele de „cicatrici de gheață”
  • gropi mai mari
  • Depresiuni superficiale în piele
  • cicatrici roșii, ridicate

Porii pielii au glande sebacee care secretă o substanță uleioasă cunoscută sub numele de Sebum.Normal Sebum Secretificări Ajutați la protejarea foliculilor de păr și a pielii, dar supraproducția de sebum și supraaglomerarea celulelor pielii poate determina conectarea porilor. Acest lucru poate crea condițiile perfecte pentru supraaglomerarea P. acnes.

chisturile sunt cele mai inflamate tip de acnee.

Cel mai mare factor care provoacă acnee este modificările hormonale ale adolescenților adolescenți. În timpul pubertății, nivelurile de hormoni androgeni circulanți cresc dramatic, ceea ce determină o creștere a producției de sebum; De asemenea, celulele pielii încep să crească mai repede.

acneea nu se limitează la adolescenți, cu toate acestea, și sunt implicați alți factori, inclusiv:

  • Modificări hormonale legate de ciclul menstrual, sarcina, controlul nașterii, utilizarea de Terapia hormonală și stresul
  • Cosmetics grase, curățători, loțiuni și îmbrăcăminte
  • Niveluri ridicate de umiditate și transpirație
  • Genetică, deoarece unii oameni sunt în mod natural mai sensibili mai susceptibili
  • Unele medicamente și substanțe chimice, de exemplu, corticosteroizi, litiu, fenitoină și izoniazid, care se pot agrava sau poate provoca erupții care sunt similare cu acneea

Există numeroase mituri despre cauzele acneei, care dau vina pe factori care au fost respinși de cercetarea științifică.

acneea, inclusiv acneea chistică, nu este cauzată potenta prostaline de:

  • ciocolată, nuci sau alimente grase
  • Celelalte alte alegeri dietetice
  • Igiena slabă sau spălarea inadecvată a feței
  • masturbare sau sex

remedii la domiciliu

Măsuri practice pentru a evita să înrăutățească acneea sunt utile pentru oricine cu acnee, inclusiv persoanele cu acnee chistică:

  • Nu vă spălați prea des: de două ori pe zi este suficient, folosiți un săpun ușor sau un produs de curățare și apă călduță.
  • Nu faceți Scrub aspru la spălare: evitați săpunurile abrazive, granulele de curățare, astringenții sau agenții exfolianți.
  • Lasă cosurile în pace: culesul și stoarcerea este probabil să se înrăutățească acneea.
  • Evitați să folosiți machiaj greu machiaj greu : Când aplicați machiaj, alegeți formulări bazate pe apă, non-comedogene, evitați formulările uleioase și asigurați-vă că eliminați machiajul înainte de culcare.

Prevenire

Dacă aveți Acnee mai blândă sau doriți să reduceți riscul de a dezvolta acnee pe pielea limpede, următorii pași pot ajuta:

  • Curățați pielea ușor dimineața, înainte de a vă culca și după exerciții fizice.
  • Încercați să evitați să atingeți pielea acolo unde este posibil.
  • Shave cu grijă și înmuiați Barba cu apă cu săpun înainte de îngrijire. Asigurați-vă că veți găsi cea mai confortabilă metodă de bărbierit pentru dvs. și bărbieritul doar atunci când este necesar.
  • Evitați să fiți excesiv de expus la soare, deoarece poate afecta sănătatea și aspectul pielii.
  • Șampon părul în mod regulat. Persoanele cu părul gras ar dori să facă acest lucru zilnic.

Există și alți factori care provoacă și escaladează acneea, cum ar fi genetica, dar aceste sfaturi pot ajuta la oprirea acneei normale să devină chistică.

  • Sănătate mintală
  • Pediatrie/Sănătate pentru copii

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și medicale Jurnale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare — inclusiv studii, referințe științifice și statistici — în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială